DE PARADIJSVOGEL

In de zomer van 2016 huisvestte de Buurt zich voor een periode van 3 maanden tegenover Leiden Centraal. Een zomerse hotspot van ongekende Leidse grootte met een stadsstrand, sportveld, theater, verschillende restaurants, winkels en een evenemententerrein. Het succesvolle project dat als startschot werd gebruikt voor de bouw van de Lorentz was voor de makers zo’n bron van inspiratie dat nu 2 jaar later in een andere vorm het gedachtegoed van de Buurt wordt voortgezet. Bas Schreuder en Bjorn de Jong  proberen met de Paradijsvogel een experiment locatie te worden voor innovatieve nieuwe leuke pop-ups onder de noemer placemaking. Tot december 2020 moet de Paradijsvogel een plek worden waar altijd iets te beleven valt!

 

De Paradijsvogel is niet alleen een kleurrijke urban verrassing midden in het Leidse Stationsgebied, maar gaat ook zo duurzaam mogelijk te werk. Veel materialen die je ziet in de zaak zijn gemaakt van materialen van de Buurt. Zo zijn de banken gemaakt van de restaurantjes uit de buurt en is de verlichting in de Paradijsbar geregeld door de oude straatlantaarns van het Stationsplein. Maar het zit hem niet alleen in de materialen, want de Paradijsvogel houdt van de natuur. Daarom doen we onze boodschappen om de hoek, verzinnen we iets met onze restjes en blijven we innoveren.

Iets te vieren? Dan moet je ook bij de Paradijsvogel zijn! Lees daar meer over op onze zaalverhuur-pagina.

T // 071 7856319

E // info@deparadijsvogelleiden.nl

A // Stationsplein 11

2312 AJ Leiden

CONTACT

ONS

De Paradijsvogel is de locatie om te experimenteren, te floreren, te oefenen en om je dromen na te jagen! Lanceer jij jouw tijdelijke horeca concept hier? Contact ons dan!

 

POP-UP

GEZOCHT?!

PRAAT MET ONS

  • Facebook de Paradijsvogel Leiden
  • Instagram de Paradijsvogel Leiden